AKTIV Árpa Formula - Az élő energia!

Egészséges fogyókúrához

Méregtelenítéshez, fogyókúrához, sportoláshoz kiváló választás.

Tovább

Ideális táplálék kismamáknak

Egyedülállóan gazdag enzimekben, teljes értékű komplex bioélelmiszer.

Tovább

Betegségek esetén

Cukorbetegség, szív- és érrendszeri panaszok, Candida, vagy elsavasodás esetén ajánlott táplálék.

Tovább

Szakvélemény

Az AKTIV megkapta a kiváló termékeknek járó elismerést a University Nutritional Researcher-től.

A ParaMedica kérdéseire válaszol Dr. Turi Attila orvos.

PM: Az AKTIV Árpa Formula miben különbözik a többi táplálék-kiegészítőtől?
Dr. Turi: Abban, hogy nem táplálék-kiegészítő hanem komplett táplálék. Az emberek tudják, hogy vitamin és ásványi anyag pótlására szorulnak, mert az utóbbi 100 évben ételeink minősége sokat romlott az állományjavítók, tatosítók, szín- és ízesítő anyagok stb. használata miatt. Ezzel szemben az AKTIV Árpa Formula egy ideális étel, melyet fogyasztva feltöltődünk 18 féle ásványi anyaggal, 15 féle vitaminnal és enzimekkel. 30 százalékos fehérjetartalma mikroszinten biztosítja az összes aminosavat szervezetünknek. Magas rosttartalma az emésztést segíti. Lassan felszívódó szénhidrát tartalma energiát ad, és 24 százalékos glikémiás indexe miatt a zsírégető étrend alapvető alkotórésze. Vacsora helyett fogyasztva megszabadít zsírpárnáinktól.
PM: Mi a termékük fő alkotó része?
Dr. Turi: Termékünk 65 százalékban tartalmaz különleges módszerrel előcsíráztatott, aktivizált árpát. Az eljárást szabadalmi titok védi. Lényege: az árpában megindítják a csírázás folyamatát, mely során enzimek aktivizálódnak. A mag vitamin tartalma 1000-szeresére emelkedik, és ásványi anyagok könnyen felszívódó formába, szerves kötésbe kerülnek. Az előcsíráztatási folyamat során meggátolják a gyököcske és a rügyecske kifejlődését, mellyel elkerülik a struktúra kialakítása miatti vitaminvesztést és biztosítjuk termékünk jó ízét, mert a zöld rügy és gyököcske fogyasztásakor érezhető keserű és savanyú íz nem alakul ki.
PM: Ajánlható-e tavaszi fáradtság ellen?
Dr. Turi: Tavasszal a szokásosnál is nagyobb szervezetük ásványi anyag- és vitamin szükséglete. Mivel termékünk 15 féle vitamint és 18 féle ásványi anyagot tartalmaz, így az ilyenkor meg növekedett szükségletet pótolja. De a fő vitalizáló ereje a benne lévő több ezer aktív enzimnek köszönhető. Enzimszegény táplálékok fogyasztásakor szervezetünkben az emésztőenzim termelés fokozódik, az energiát adó enzimek termelése ennek következtében csökken, az ilyen étkezés után álmosak, bágyadtak leszünk. Sajnos, étkezésünk nagy része ilyen, mert főzéskor 50 fokon az enzimek tönkre mennek. Testhőmérsékleten szárított termékünkben minden enzim aktív. Így az AKTIV Árpa Formulánk ellát bennünket emésztő enzimekkel, ezért az energiát adó enzimek szintje nem csökken, hanem növekszik. A termék fogyasztása után már 15 perccel energiaszintünk emelkedését érezzük, amely bioenergiát mérő műszerrel is kimutatható.
PM: Fogyni vágyóknak ajánlható-e az AKTIV?
Dr. Turi: A korszerű zsírégető diéta nem tartalmaz éhséget csökkentő tablettákat, mert nem kell éhezni. Ha megéhezünk hatszor is ehetünk egy nap, a lényeg, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amely glikémiás indexe 50 vagy ennél kisebb. Az AKTIV Árpa Formulánk ideális fogyókúrás étel, glikémiás indexe 24. A búza és a kukorica gyorsan felszívódó szénhidrátféleséget amino-pektint tartalmaz, míg az AKTIVban lévő árpában a lassan felszívódó amilóz van túlsúlyban. Termékünk génmanipuláció mentes bio-szója tartalma tovább csökkenti a glikémiás indexet mert a szójában amilóz gátló enzim található. Termékünk magas, 30 százalékos fehérje taralma és magas rosttartalma is jelentősen csökkenti a glikémiás indexét. Az AKTIV Árpa Formulát főleg vacsora helyett fogyasszuk, és ki lehet váltani vele napközben is étkezést. Ha fogyókúrázunk, naponta 1500-2000 kcal-nál ne együnk többet.

Megjelent: a ParaMedica c. magazin 2003. áprilisi számában.