AKTIV Árpa Formula - Az élő energia!

Egészséges fogyókúrához

Méregtelenítéshez, fogyókúrához, sportoláshoz kiváló választás.

Tovább

Ideális táplálék kismamáknak

Egyedülállóan gazdag enzimekben, teljes értékű komplex bioélelmiszer.

Tovább

Betegségek esetén

Cukorbetegség, szív- és érrendszeri panaszok, Candida, vagy elsavasodás esetén ajánlott táplálék.

Tovább

Ideális zsírégető táplálék

Testsúlyunk hatékony szabályozásának kulcsa: vércukorszintünk ingadozásának mérséklése.

Súlycsökkentés

Magas vércukorszint esetén a vérben lévő glukóz végső soron zsírrá alakul, ha azonban alacsony a vércukorszint, levertnek érezzük magunkat. Elhízott egyéneknél nagy gyakorisággal alakul ki cukorbetegség. A testsúly és a cukorbetegség közti összekötő láncszem: a cukor.

A cukor nemegyszer csalóka formában lopakodik be étrendünkbe. A répa- és a nádcukrot nagyobbrészt félkész termékekben, snack-ben és édességben fogyasztjuk. A malátacukor finomított gabonafélékben, fehér kenyérben és hántolt rizsben fordul elő. A szőlőcukor különféle italokban, gyümölcsökben pl.: szőlőben, banánban van. Ezek a cukrok gyorsan felszívódnak, fogyasztásuk után hirtelen magasba szökik a vércukorszint, mert emésztést alig igényelnek és nagyon hamar glukózzá alakulnak. A vérben lévő glukózt azután a sejtek pl. az agy és az izmok sejtjei, energiaforrásként hasznosítják.

Sajnos a glukóz, ez a nagy "oktánszámú" üzemanyag nem veszélytelen. A kelleténél magasabb vércukorszint károsítja az idegeket, a látást, a veséket és az érrendszert. E veszélyek miatt a szervezet abban a pillanatban, amikor a vércukorszint túlzottan megemelkedik, lépéseket tesz a felesleges cukor eltávolítására, ha éppen nincs szüksége energiára. A fölösleges cukornak a véráramból való eltávolítása a hasnyálmirigy egyik hormonjának, az inzulinnak a feladata.

Az inzulin által a vérből eltávolított cukor glikogénné (keményítővé) és zsírrá alakul. Minél gyakrabban emelkedik meg a vércukorszint, annál több inzulin termelődik. A sok inzulin hatására, zsír rakódik le, az inzulint ebben az értelemben zsírképző hormonnak tekinthetjük.

A magas inzulinszint nemcsak a tápanyagok zsírrá alakulását okozza, hanem a már meglévő zsiradékok felhasználását is gátolja. A vércukorszint csökkenésekor glukagon hormon szabadul fel, ami a zsírok lebontását és energiaforrásként való felhasználását segíti.

Ha a vércukorszint ingadozását mérséklő étrenden élünk, hasnyálmirigyünk kevés inzulint termel és glukagon felszabadításával zsírt éget el. Ha ételünk vércukor-ingadozást okoz, inzulin szabadul fel és hízást idéz elő.

Ahhoz, hogy egészséges fogyókúrával legyünk zsírégetők, le kell mondanunk a gyorsan felszívódó cukrokról és át kell térnünk a lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag élelmiszerekre.

fogyókúra alatt alacsony glikémiás-indexű táplálékot fogyasszunk

Táplálékaink gyors vagy lassú felszívódásának mutatója az, hogy milyen mértékben emelik a vércukorszintet. Ezt a glikémiás index mutatja, úgy, hogy a glukóz glikémiás indexét 100-nak vesszük. A többi élelmiszert ehhez viszonyítjuk. A glukóz hatását - amely a vércukorszintet gyorsan, jelentős mértékben megemeli - itt ábrázoljuk:

A glukóz glikémiás indexét a görbe alatti terület nagysága adja, amelyet 100-nak veszünk. A fogyókúrás étrend lényege, hogy 50-nél kisebb glikémiás indexszel rendelkező táplálékokat fogyasszunk.

 
A fogyókúrás étrend alapvető alkotórésze: AKTIV Árpa Formula
Egészséges fogyókúrához az AKTIV Árpa Formula ideális zsírégető étel, glikémiás indexe: 27.

Az AKTIV Árpa Formula alacsony glikémiás indexe a következő összetevőknek köszönhető:

fogyókúrához fontos a testmozgás
 1. Az AKTIV Árpa Formula magas rosttartalma.
 2. Jelentős mértékű a fehérjetartalma.
 3. A benne lévő amilóz lassú felszívódású szénhidrát (a búzában gyorsan felszívódó amino-pektin van).
 4. A szójában az amilóz felszívódását gátló enzim található.

A zsírégető étrend 25% fehérjét ír élő a normál táplálkozás 15%-os fehérjetartalmával szemben, ezért az AKTIV Árpa Formulánk kiemelkedően nagy (26%) fehérjetartalmával fogyókúrázóknak ideális.

A fogyókúrázóknak nincs szükségük telített zsírsavakra. Sajnos, ha a fehérjeszükségletet húsból fedezzük, telített zsírsavakból is sokat fogyasztunk. Az AKTIV ideális fehérjeforrás, hiszen nem tartalmaz telített zsírsavakat és koleszterint.

A kalóriatáblázatot nem vesszük szigorúan, de azért fogyókúra során 1500 kcal-nál naponta ne együnk többet! Ezt a 1500 kcal-t osszuk el 5 étkezésre! Ha az AKTIV Árpa Formula egy adagját - mely 2 evőkanál - 2 dl tejbe keverjük, akkor 170 kcal-t juttatunk a szervezetbe, tehát tízóraira és uzsonnára ideális táplálék. Amennyiben a fogyókúrázók vízzel fogyasztanak egy adagot, akkor alkalmanként csak 70 kcal-t visznek a szervezetbe.

Fogyókúránk különösen hatékony lesz, ha vacsorára is megelégszünk az AKTIV Árpa Formulával.

fogyókúra

Az AKTIV Árpa Formulában az előcsíráztatási eljárás hatására aktivizálódnak az enzimek. Az ásványianyagok, nyomelemek szerves kötésbe, a szervezet számára jól hasznosítható formába kerülnek.

A cukor a következő folyamatokon haladva alakul át energiává: cukor (glukóz), pirosszőlősav, acetil-koenzim A, Szent-Györgyi-Krebs ciklus, víz, CO2, hő.

Ezen folyamatokhoz főleg B-vitaminok szükségesek: B1, B2, B3, B5. Ezekben a vitaminokban AKTIV Árpa Formulánk különösen gazdag, így termékünknek nem csak makro-, hanem a mikrorészei is elősegítik a fogyást. A fenti folyamathoz - melyben a cukor végső soron vízzé, széndioxiddá és hővé alakul - különféle ásványianyagok is kellenek: vas, magnézium, kálcium, króm, cink. AKTIV Árpa Formulánk ezeket jól felszívódó formában tartalmazza.

AKTIV Árpa Formula, fogyassza Ön is, hogy Önt is fogyassza!

 

Kétnapos méregtelenítő kúra az AKTIV Árpa Formulával

A rostszegény táplálkozás és mozgáshiány renyhe bélmozgást és székrekedést okoz.

A székrekedés gátolja a kórokozó baktériumok eltávolítását és kívánatos ürülését. A tartósítószerek, ízfokozók, színezékek és adalékanyagok a szervezetnek mind mérgek.

A tartósítószerek nemcsak a táplálék lebontását akadályozzák, hanem az emésztést is. Emésztésünk tökéletlenné válik, az emésztés elégtelenségének következménye a bélrendszerben végbemenő rothadás és erjedés, mely során a keletkező toxikus anyagok a vérbe jutva mérgezik szervezetünket.

Évszakonként ajánlott 48 órás méregtelenítő kúrát tartani az AKTIV Árpa Formulával.

A méregtelenítő kúra alatt naponta 5-ször igyunk két evőkanál AKTIV-ot tartalmazó folyadékot.

Az AKTIV Árpa fogyasztási időpontjai:

A víz méregtelenítő hatású
 1. Reggelire
 2. Tízóraira
 3. Ebédre
 4. Uzsonnára
 5. Vacsorára

A tisztítókúra alatt az AKTIV Árpát élőflórás joghurttal vagy kefírrel fogyassza! Ezenkívül vízbe vagy cukormentes 100%-os gyümölcstartalmú grapefruitba vagy tartósítószermentes cékla levébe tegye! A méregtelenítő hatás úgy a legtökéletesebb, ha mellette naponta megiszunk legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet!

Az AKTIV Árpa Formulában lévő anyagok hatásai a 48 órás méregtelenítő és béltisztító kúra alatt:

Méregtelen
 1. A vastagbél faláról eltávolítja a lerakódásokat, hiszen 48 órás méregtelenítés alatt a táplálékot folyadék formájában fogyasztja.
 2. A székrekedés megszüntetésével a bélben pangó bomlástermékek visszaszívódását akadályozza, ezáltal méregtelenít.
 3. Könnyű emészthetősége miatt nincs rothadás és erjedés a bélben.
 4. Táplálkozásunk a savképző ételek fogyasztása felé tolódott. Az AKTIV Árpa Formula a savképződést ellensúlyozza, mert lúgos táplálék.
 

A sportolók nélkülözhetetlen tápláléka

Az ókor sportolói, a gladiátorok élet-halál harcot vívtak. Hordaerii-nek - Árpaevőknek - nevezték őket, mivel fő táplálékuk a duzzasztott árpa volt. A gladiátorok tapasztalat útján jöttek rá, hogy ez a legjobb mindentadó táplálék:

Aktiv és sport

AKTIV Árpa Formulánkban a modern tudomány legújabb eljárásai és az ókori tapasztalat összegződik.

A sportolóknak ajánlott termékek között az AKTIV Árpa Formula egyedülállóan komplex táplálék. Jelentős mértékben tartalmaz enzimeket, vitaminokat és ásványianyagokat. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, rostanyagokban gazdag, a lassan felszívódó amilóz állandó inzulinszintet biztosít, ezért az AKTIV Árpában lévő szénhidrát nem hízlal. Koleszterinmentes élelmiszer.

Ha az AKTIV Árpa Formulánkat összehasonlítjuk a piacon lévő sportolóknak ajánlott táplálék-kiegészítőkkel. (Különösen a fitness termek látogatói számára áll rendelkezésre rengetegféle.)
Ezek közül nagyon kevés annak a száma, melyekkel csecsemőkorú gyermekünket meg mernénk etetni, bízva abban, hogy gyermekünk szervezete minden táplálékot megkap és a táplálékkiegészítő semmi káros hatást nem fejti ki a fiatal szervezetben.

Az AKTIV Árpa Formulánk ezt a próbát is kiállja, hiszen kiváló biotáplálék, és rengeteg energiát ad. Ne feledjük, hogy a 60-as években árpából készültek a legkiválóbb bébiételek!

AKTIV Árpa Formula összetevőinek hatásai:

AKTIV Árpa Formula edzéshez